Sprekers

Rob Eijkelenboom

Rob Eijkelenboom is sportarts en is werkzaam in de ziekenhuizen in Roermond en Venlo (Laurentius en VieCuri). Hij is clubarts van VVV-Venlo en teamarts van de Nationale BMX-selectie. Als sportarts ligt zijn belangstelling vooral op het vlak van inspanningsfysiologie, voeding en biomechanica.

De vrije tijd gaat voor het grootste deel op aan sport. Hardlopen, krachttraining, MTB en af en toe de racefiets als het mooi weer is zijn de favoriete sporten. Alleen met hardlopen lukt het regelmatig mee te doen aan wedstrijden.

Ingrid Jansen

Ingrid Janssen is in 1995 afgestudeerd als podotherapeut aan de Fontys Paramedische Hogeschool. Vanuit hieruit is zij zich gaan specialiseren in het begeleiden van sporters en behoorde ze tot de eerste groep afgestudeerde sportpodotherapeuten. Daarna volgde zij de opleiding tot manueel therapeut die zij in 2015 met succes afgerond heeft. Als sportpodo- / manueeltherapeut begeleidt ze zowel breedte- als topsporters. Zo is zij onder andere verbonden geweest aan de Vacansoleil DCM wielerploeg en het eredivisie-team triatlon 'Vodafone/Citystarters Team TTW'. Daarnaast schrijft ze regelmatig in het wielerblad Fiets.

Sander Kuik

Sander Kuik is lid van het Nationale Ski Mountaineering Team van de NKBV en in de zomer actief als wedstrijdrijder in mountainbike marathons. Al tijdens zijn studie aan de sportacademie in Tilburg werd zijn interesse gewekt voor de combinatie van moderne wetenschap en sport. Hoe kan een sporter beter presteren? Deze vraag bracht hem bij dynamische fietspositie metingen. Als gecertificeerd Retül bikefitter, heeft hij veel ervaring opgebouwd tijdens het begeleiden van wielersporters, van prof tot recreant.

Marcel Schmitz

Marcel Schmitz is inspanningsfysioloog en krachttrainer. In 2007 is hij als Bewegingswetenschapper (Master of Science) afgestudeerd aan de Universiteit van Maastricht. Sindsdien doet hij veel inspanningstesten en is hij trainer op het gebied van trainingsschema’s en krachttraining. Met name de combinatie van duurtraining en krachttraining wordt steeds populairder. Hiervoor heeft Marcel in 2012 de opleiding tot ‘Certified Strength & Conditioning Specialist’ afgerond (gecertificeerde kracht- en conditietrainer). De visie van Marcel is om sportwetenschappelijke inzichten te verbinden met de dagelijkse sportpraktijk. Hierbij worden sportspecifieke testen uitgevoerd, worden effectieve kracht- en duurtraining programma’s opgesteld/uitgevoerd en vindt begeleiding plaats op het gebied van voeding en blessure preventie. 

Henk-Jan Zwolle

Henk-Jan Zwolle is inspanningsfysioloog en Olympisch kampioen roeien. Met als motto “Gezonde mensen beter maken” is hij inmiddels 20 jaar actief bij het begeleiden van topsporters in verschillende takken van sport. Sommigen tot Wereld en Olympische hoogte anderen zo snel mogelijk een berg op laten fietsen. Sinds een aantal jaar is hij ook leverancier van de Wattbike in de Benelux. De Wattbike is een unieke indoor fiets waarmee je precies kunt zien wat je doet qua vermogen, cadans, hartslag en traptechniek. Hiermee is de Wattbike geschikt voor zowel trainen als testen. Daarom spreken deze mogelijkheden mij als inspanningsfysioloog enorm aan. Inmiddels heeft Wattbike meerdere trainingscentra in Nederland en zijn de deelnemers razend enthousiast.