Programma

14:15 uur - Welkom

14:30 uur - Optimaal op de pedaal

15:00 uur - Realiseer je potentieel

15:30 uur - Nut en noodzaak van een goede fietspositie

16:00 uur - Spreekuur

16:30 uur - Afsluiting

Optimaal op de pedaal

 

De voet is bij de fietsers vaak een ‘ondergeschoven kindje’. Eigenlijk heel raar als je je realiseert dat de voet het overbrengingspunt van je kracht is op de fiets. Het is voor deze krachtsoverbrenging belangrijk dat er een goede voetpositie is op je pedalen. Maar ook bij (overbelastings)blessures speelt de voet vaak een grote rol.

Tijdens deze presentatie wordt ingegaan op ‘De voet op de pedaal’. Wat is nu eigenlijk de rol van je voet(stand) op de fiets en bij eventuele blessures? Hoe vind je de juiste schoen? Hoe bepaal je de positie voetplaatjes? Wat doe je als je schoen niet lekker zit? En nog vele vragen meer…

Realiseer je potentieel

 

Met de Wattbike is het mogelijk om een aantal prestatie parameters in beeld te brengen. Zo wordt naar de obligatie trapfrequentie en hartslag ook het vermogen en kracht verloop gemeten. Het meten van het vermogen wordt direct bij de bron gemeten, op de ketting. Daarmee is het mogelijk om het verloop van de kracht gedurende de hele 360˚ van de beweging te visualiseren. Deze feedback maakt het mogelijk om de traptechniek op verschillende vermogens en verschillende trapfrequenties te verbeteren. 
Er zijn verschillende trainingsvormen en testen om optimaal gebruik te maken van de feedback die de Wattbike levert.

Nut en noodzaak van een goede fietspositie

 

In ‘Het nut en noodzaak van een goede fietspositie’ gaat hij in de vraag hoe fietspositie metingen een wielersporter kunnen helpen. Van de verschillen tussen statische en dynamische metingen, de rol van fietspositie metingen bij het verbeteren van prestatie, comfort of ter voorkoming en genezing van veel voorkomende klachten tot en met de verschillen in geometrie van een fiets. Fietspositie metingen staan niet op zichzelf, maar het kan de wielersporter zeker verder helpen.

Spreekuur

 

Tijdens het laatste deel kun je deelnemen aan het spreekuur en gratis consult ontvangen van alle aanwezige specialiseten/sprekers. Voor vragen op het gebied van trainen kun je terecht bij Marcel Schmitz. Rob Eijkelenboom behandelt sportmedische aspecten. Ingrid checkt de positie van je voeten (neem je fietsschoenen dan mee!). Henk-Jan Zwolle kan je traptechniek nader analyseren en Sander Kuik kan je vertellen waar je op moet letten bij het instellen van je fiets.